Tuesday 12 May 2015

Los Diarios de la Calle. Els disturbis al carrer.

Els disturbis a Los Angeles el 1992:


Van començar l'any 1992 perqué un jurat compost casi completament de blancs van absolvir a 4 policies que van donar-li una pallisa a un jove afroamericà que es deia Rodney King. Milers de joves negres i latins es van unir al disturbi, van haver incendis provocats, pillatges i assesinats, 54 persones van morir.



Umar




Això va provocar que molts negres i latins facin disturbis, incendis, pillatjes i assasinats. Van morir 54 persones.



Melisa



Rodney King, va ser perseguit per la policia a 185km/h per l'autopista. Van morir 54 persones i van ser ferides més de 2000.



Luís



Els disturbis de Los Angeles de 1992 també coneguts com Rodney King van explotar al 29 d'abril de 1992 quan el jutjat de blanc van veure un video en que apareixien uns policies propinant-li una pallisa a un motorista negre . Aquesta persona mentre fugia el van perseguir, pero amb altres negres i llatins estaven infringint la llei. Van morir entre 50 i 60 persones.



Christian



Explotaron el 29 de abril de 1992, en total murieron durante los disturbios entre 50 y 60 personas. Disturbios de los Ángeles también conocido como revuelta de Rodney King.



Ana F.


Explotaron el 29 de abril de 1992. Miles de persones en los Ángeles, California, principalmente jóvenes negros y latinos, se unieron en lo que fue frecuentemente presentado como un disturbio racial, incluyendo incendios provocados y asesinatos. Murieron entre 50 y 60 personas y 2.000 heridos.

Aina






Els disturbis a Baltimore el 2015:


Aquest disturbi  està causat per una pallisa a l'afroamericà Freddy Gray, que va ser mort.
aquest disturbis ha sigut tan fort què han sigut 20 policies ferits, han hagut 236 detinguts i 144 coches i 15 inmobles incendiats, es creu que la revolta l'havien començat els estufiants.
La pallisa a Freddy Gray va ser per un grup de policies blanc, contra un negre, el van esposar els canells als peus per deixar-lo inmovilitzat i en el furgo policial on el  traslladaven, alla va començar tot, Freddy no va morir per la pallisa, no, va morir per un cargol que estava mig surtit, el van emutxar, u es va donar amb el cap al cargol, va morir al instant.

D. Ródenas


Va estallar a l'església on es celebrava el funeral de Freddy Gray.

Umar


Ha començat després de la mort d'un home negre en un tiroteig, l'home va sortir fullin de la policia i el policia el va disparar per darrere matant-lo. I ara milers de negres fan una manifestació lluitant per què no hi hagi racisme.

Darío


No comments:

Post a Comment