Monday 13 April 2015

El diari d'Anna Frank. 1r Acte


El diari d'Anna FrankEl diari d'Anna Frank
Goodrich, Frances; Hackett, Albert.  Bromera, 2009





ACTE 1r:

La família Frank i la família Van Daan són alemanyes de religió jueva que se'n van anar a Holanda fugint dels nazis, però quan van conquerir Holanda els nazis obligaven als jueus a anar amb una estrella groga en la roba i es van amagar a l'oficina de la fàbrica del seu pare i pel matí no podien moure's ni utilitzar el lavabo i quan la gent marxava podien fer vida normal, però rebien ajuda de gent holandesa: la Miep i el senyor Kraler conseguint-los menjari aigua. Però amb l'arribada del senyor Dussel comencen a haver problemes amb les cartilles de racionament i amb el gat del fill dels Van Daan, Mouschi. Ells tenen por de que la guerra vagi a més i els atrapin.

Umar


La família Frank i Van Daan van anar a Holanda, però va venir Hitler i es van tenir que amagar a la fàbrica del negoci del pare de la Miep, la que els portava el menjar. Aquestes dues families eren jueves i els Nazis els buscaven. Res podria haver set possible sense l'ajuda de Kraler i Miep que les portaven menjar. Les 2 families jueves no es podien moure perquè sinó els nazis els podien veure.


Aina


Hi ha dues families, la Van Daan i els Frank que són jueves, i s'amagaven junts per refugiar-se dels nazis. En aquest acte el pare de l'Anna Frank veu que té un diari. La Miep ajuda a la família de l'Anna i en Peter per donar-los menjar. Perquè si descobreixen que són jueus, els enviaran a un camp de concentració.


A. Fernández

La família viu amagada perquè són perseguits per els nazis, estan amagats a les golfes de la fabrica del Sr.Frank. Aquest acte em sembla dur però molt real,perquè tenen que viure amagats de tota la societat pel fet de que són jueus i li culpen de la seva pobresa. Només poden confiar en dues persones en la Miep i en el Sr.Kraler. També es veu molt bé com la personalitat de cada persona va canviant a mida que passa el temps i comencen els conflictes i les discussions. 

Álex



VALORACIONS:


Molta gent mor per ser jueva per culpa dels nazis.


Lluís


Jo crec que tenien que passar gana perquè eren molta gent per tant poc menjar. 


Ariadna


La convivència s'està desestructurant , ja que estar en situacions al límit, et fa comportar-te d'una manera diferent i amb la fam que tenen, tot empitjora.


D. Ródenas


Quan estic llegint i penso que tot allò és veritat i que ha passat, em dóna una sensació una mica dolenta pel patiment que han hagut de passar les dues families refugiades.


Maria


M'agrada aquest llibre, perquè sobretot està basat en fets reals, m'agrada molt i cada cop totes les escenes em creen molta curiositat. És un llibre molt trist, de discriminació als jueus.


Paula


De moment m'he està agradant, trobo curiós que l'Anna escrigui un diari durant la guerra, també trobo que són molt valents, per no rendir-se i decidir amagar-se.


                                                                                                                                                         Aina

Aquesta primera part ha estat interessant com viuen ells al amagatall i com s'organitzen perquè no els agafin. Però també es trist perquè tenen que viure a unes situacions extremes i només perquè són jueus.

A. Torrecilla



No comments:

Post a Comment