Thursday 19 November 2015

Les ulleres de la Khadija

El conte LA KHADIJA JA TÉ ULLERES, està relacionat amb el dret dels infants núm.4: Dret a una alimentació, un habitatge i atenció mèdica.🙈💞👑

Ainhoa E.

Els refugiats saharauis

Fa 40 anys es va crear allò dels refugiats saharauís.Els seus ciutadans són la gent del Sàhara Espanyol, una colònia que els espanyols van abandonar l'any 1975.Actualment viuen en uns campaments situats a Algèria.

Raúl B.

Én una de les zones mes dures del desert del Shara viuen, des de fa tres dècades i mitja és de 150.000 exiliats saharuís,5 campaments de refugiats.Viuen a l'espera de poder tornar a la seva terra,el Shara Occidental,una terra que va ser provincia espanyola,pero que Espanya va abandonar precipitadament perque se la repartessin el Marroc i Mauritania.

Aya

Els campaments de refugiats saharauís estan habitats per refugiats Saharauís. Cada campament es una Wilaya que s'estructura en nuclis menors de població anomenats daires.

Les condicions de vida són dures, no obstant això, a causa del llarg període de temps que la població porta a la zona, s'ha aconseguit, cobrir les necessitats bàsiques. Persisteixen serioses preocupacions sobre la situació de drets humans que fa les n'és al responsables d'eventuals violacions.

El campament de refugiats Saharauís estan situats en un lloc Hamada. Aquest indret es caracteritza per l'enorme variabilitat tèrmica entre els dies i les nits, amb temperatures que, superen amb facilitat els 50 graus a l'ombra, i a l'hivern baixen per sota dels 0 graus a les nits. Aquesta situació climàtica és acompanyada per la manca quasi absoluta de pluges. 

Naiara

Són habitants autòctons del Sahara Occidental. La majoria són de la part del Sahara ocupat pel Marroc, altres viuen en campaments refugiats a prop. I altres estan en España, França, Mauritània i Mali. Tot això es va començar a creear després del bombardeig que va haver en Marroc.


Aza

Vacances en pau


El projecte consisteix en l'estada d'infants dels campaments derefugiats sahrauís durant dos mesos de l'estiu acollits en famílies de Catalunya.

Bakr


Vol dir acollir un infant Sahauri i compartir casa nostra amb un dels molts infants refugiats als campaments del desert.

Malik

El  principal objectiu  de les  vacances en pau  oferir aquests infants  revisions mèdiques visites als especialistes  i la possibilitat d´una  intervenció  quirúgica  si és necessita. També suposa rebre  una alimentació equilibrada.

Fran

A traves de la Revista Vacances en Pau hem conegut l'origen de les estades de nens i nena sahrauís  a l'estat espanyol.

Lucía

L'acolliment és un acte de solidaritat amb aquests nens i nenes amb aquest poble.

Yaiza

L'acolliment és un acte solidari amb aquestes nens i nenes.També implica la sensibilatzicio de al poblacio civil i polític de l'Estat esapnyol amb el conflicte de Shara  Occidental que a des de 1975 en que le Regne Marroc va enviar el del Shara Occidental fins a aquell moment colònia espanyola .Malgrat les resolucions de l'ONU i la legalitat internacional,a hores d'ara el Shara Occidental continua ocupat militarment pel Marroc i les seves riqueses robades mentre el poble sharauhi resta dividit entree una part que pateix les violències del seu dret.💖

Aya

El projecte Vacanses en Pau consisteix en l'acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies residents a Espanya, durant els mesos d'estiu.

Els infants sahrauís viuen en campaments de refugiats en les proximitats de la ciutat alergianade Tindouf, en una de les zones més inhòspites del desert de Sahàra.

Iker C

El projecte  Vacances en Pau consisteix en l' estada d' infants dels campaments de refugiats saharauis durant dos mesos de l'estiu acollits en famílies de Catalunya. El projecte està organitzat per la Delagació del Font Polisario a Ctalunya amb el suport d' assocacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments.

Bruno

''Les vacances en pau'' es fa perquè els nens saharauís, que estan en un campament de refugiats en el desert de Hamada, puguin tenir vacances normals en el mes d'Agost i Juliol, els cuiden i els que cuiden se comprometen a pagar-li el metge i durant cert temps els fan revisió. Així en el mes d'Agost i Juliol s'ho passen bé i estan vacunats i curats.


Gino 

És una associació d'amics del poble saharauí. És un projecte humanitari de gent solidaria amb el projecte saharauí. L'acolliment és un acte de solidaritat amb aquesta gent, que de veritat li fa falta. Des de el 1975 va envair Sahara Occidental, amb legalitat de l'ONU i la legalitat internacional, pateixen els nens de no acomplir els seus drets.

Aza

No comments:

Post a Comment